Allt sött i livet

Vad kul att du har hittat hit till min blogg. Jag heter Klintan och har en stor passion i livet. Det är choklad, karameller, lakrits och annat som gör livet lite godare. Jag hoppas att du kommer att trivas och finna innehållet i bloggen intressant. Du kan läsa om allt från lösgodis till exklusiv choklad och annat gott. Jag har en del andra intressen som du också kan läsa om men ofta smyger det sig in godis lite överallt. Jag tycker också om att resa utomlands och då brukar jag leta upp godisbutiker eller chokladtillverkare för att se hur de lokala sötsakerna smakar. Schweiz och Belgien är mina favoritställen vad gäller choklad. Amerikanskt godis ger jag inte mycket för eftersom det där mest handlar om starka färger och massor av socker. Svenskt lösgodis som är min favorit är det svårt att hitta i andra länder. Ett annat intresse som jag har är att spela spel. Jag brukar spela olika spel på nätet och på något sätt halkar jag in på spel där karameller och annat godis har huvudrollerna. Låter det tokigt? Kanske jag är lite galen men alla har ju sina passioner och intressen i livet och detta är min. Jag antar att du också älskar godis eftersom du har hittat hit.

Min dröm

Allt sött i livetJag har en dröm om att en dag kunna öppna min egen butik. Som du redan gissat kommer jag där att sälja godis i alla former. Här i bloggen kan du följa mig i mina funderingar om min dröm och om det blir sann är det du som får veta det först. När jag besöker butiker och tillverkare av godis och choklad ser jag det ofta som en research som jag måste göra för att min butik ska bli exakt som jag vill. I min butik kommer jag att importera kvalitetschoklad men jag kommer också att ha egen tillverkning.

Tillverkning av godis

De flesta av er har nog någon gång köpt godis på marknader. Förut tyckte jag om det godis som säljs där men nu har jag blivit en finsmakare och vill ha kvalitet. Jag har provat olika recept och kan nog säga att jag efter att ha gjort om originalrecepten lite så har jag tagit fram flera olika karameller och annat godis som jag kommer att vara ganska ensam om. Kanske delar jag med mig av något recepten till dig som läser här.